Sabelhagens olivlund

söndag 8 januari 2017

Minus och plus

Jag kan inte låta bli att undra varför det ska snöa så fint och bli vitt och krispigt (minus13,5° var kanske liiite väl krispigt..), för att sedan bli plusgrader och slaskigt nästa dag, efter det fryser det gärna på igen och med det blir det snorhalt. Jag antar att det är så, om man nu har valt att bo där jag bor :). Bara att gilla läget:). Jag är ingen vintermänniska, ni vet.. jag kör ju Vespa året om:) 
Har man hund är det bara att klä på sig och ge sig ut i alla väder. 
Det är extra trevligt om det är som det var här om dagen. Soligt och alldeles underbart. 
Lykke går med nosen i backen allt som oftast. 


I går morse var det tunga moln och så grått och trist. Plusgrader och töväder. Att det är så mycket tyngre att gå i blöt snö. 



Åkte ut en tur till Långedrag. Det är så fint och mysigt att promenera vid havet alla årstider. Lykke älskar det. Hon ville inte alls hoppa in i bilen när vi skulle åka hem igen, så vi fick ta en liten sväng till:) 





Långedrags Värdshus i bakgrunden. Där ser det så mysigt ut att sitta och äta en bit god mat. Vi har konstigt nog aldrig ätit där. Så det får vi ju ändra på:) 
Jag dras till havet och omedvetet kikar jag allt som oftast in på Hemnet när vi varit här ute. 


I dag blir det hundmässan MyDog.
Lykkes uppfödare är i rasmontern (Field Spaniel) med Lykkes fina mamma Sessan. Och jag vet att Lykkes syrra Juno och bror Maxi också kommer var där. Så det blir en liten "släktträff" idag. Lika trevligt både för Lykke och oss. 

Tänk så skönt med en extra ledig fredag som det blev denna helgen. 
Vi har uppskattat det så mycket och småpratade om att tänk om man kunde ha det så varje helg:) Vilken dröm:) 


Kram Maria 






11 kommentarer:

  1. So beautiful, have a nice Day, xoxo, Patricia

    SvaraRadera
  2. Vakre bilder, Maria! Havet er alltid så fint uansett vær. Samme været her :( Det skifter hele tiden, og det liker jeg ikke ;)
    Lykke er så søt!

    Jeg ønsker deg en fin søndag og en ny herlig uke!

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder och så fin hon är er Lykke. Här har vi 3 - 4 grader kallt och lite snö, perfekt vinter, som gärna får hålla i sig ett tag. Kram Suss

    SvaraRadera
  4. Japp så är det! Ena dagen fryser man näbben av sig och dag 2 slaskar det, halt som tusan....näe nu vill jag ha vår! Fina vinterbilder du bjuder på...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  5. Ja, när man har hund kommer man verkligen ut i alla väder och på många fina promenader. Långedrag är min mans hemtrakter, där är så fint.
    Allt gott!/Laila

    SvaraRadera
  6. Hei Maria!
    En ting skal vinteren ha; den gjør seg på bilder. Stemningsfylt.
    Klem Anne

    SvaraRadera
  7. Väldigt vackra bilder. Jag önskar också att vädret kunde bestämma sig någon gång, och då helst för den fina, soliga varianten. Nu börjar jag bli evinnerligt trött på att köra till jobb på en halkbana och hem igen i duggregn och slask.
    Ha en fin vecka

    SvaraRadera
  8. Koselige turbilder. Sånn er det her på den norske vestkysten også, kaldt, varmt, kaldt, varmt og hvis det først har vært snø og fint, så regn og veldig glatt. Ha en fin uke, hilsen Ingeborg

    SvaraRadera
  9. Mmm... därute har jag varit mycket. Båten hade sin plats, och har fast jag inte seglar längre, ute på piren. Och visst kikar jag också extra på hemnet efter stunder vid havet. Vädret får vi väl gilla, vi får ju trots allt vår bra mycket tidigare :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  10. Nej, jag fattar inte heller vitsen med de där temperaturväxlingarna. Det har varit samma sak här i Skåne. Idag sa de på radio att det ska bli kallt och snö till helgen igen...

    Jag kan inte fatta att det ligger så många båtar i vattnet nu på vintern. Mycket märkligt om du frågar mig.

    Kram, Karin

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.